AMSTERDAM - Orlando Engelaar geeft zijn loopbaan een vervolg bij Schalke 04. De transfer hing al langer in de lucht, maar FC Twente en de Duitse club kwamen donderdag pas tot een akkoord over de transfersom.

Dat melden de Tukkers op de website. Engelaar (28) volgt trainer Fred Rutten, die in april in Gelsenkirchen werd gepresenteerd.

Engelaar speelde zich in twee jaar Twente in de kijker bij diverse topclubs. Ook bondscoach Marco van Basten was gecharmeerd van de middenvelder en beloonde hem met een basisplaats op het EK. Daardoor bleek Engelaar, die nog een contract had tot 2011, onthoudbaar voor Twente. Hoeveel Schalke voor hem heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

Reëel

Voorzitter Joop Munsterman reageert op de clubsite gelaten op de transfer van Engelaar. "Het is jammer dat hij Twente verlaat, maar we moeten reëel zijn. Hij heeft twee uitstekende jaren bij Twente gekend, speelde zich in Oranje en draaide een prima EK. Het was zijn absolute wens naar Schalke te vertrekken, dan is het onmogelijk een speler langer te houden. Bovendien was Schalke bereid de gevraagde transfersom te betalen."

Engelaar genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, maar drong in Rotterdam nooit door tot de hoofdmacht. Daarop verkaste hij naar NAC. Na vier seizoenen Breda trok Engelaar naar RC Genk, waar hij twee jaar onder contract stond. Bij Twente kwam de tienvoudig international tot 56 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde.