PARIJS/ROSMALEN - Geld maakt niet gelukkig. Tennisser Martin Verkerk lijkt deze levenswijsheid wel erg letterlijk ter harte te nemen. De Alphenaar heeft nog steeds zijn winstpremies van Roland Garros niet geïncasseerd.

Het 1,98 meter lange servicekanon, die bij zijn debuut op het Frans Open als eerste Nederlander doorstootte naar de finale, verdiende in totaal 420.000 euro aan prijzengeld. Bijna het dubbele van wat hij in zijn tennisloopbaan tot dan toe bij elkaar had gespeeld.

Dopingcontrole

Hij heeft het geld nog steeds niet opgehaald, vertelde een woordvoerder van de Franse tennisbond FTF. "We hebben nog geen teken van leven van hem vernomen, en dat verrast ons zeer." Verkerk kon in Rosmalen het mysterie wel ophelderen. "Ik moest naar de dopingcontrole, die nogal veel tijd in beslag nam. Ik heb met een official van de ATP afgesproken dat ze de cheque zouden opsturen, of het geld zouden overmaken. Ik heb nog niets gezien."

Verkerk is niet de eerste speler die zijn prijzengeld niet direct meeneemt. Yannick Noah, de laatste Franse winnaar van Roland Garros in 1983, was zo overmand door de emoties, dat hij zijn cheque pas de volgende dag kwam verzilveren. De Ecuadoriaan Andres Gomez eiste pas zes maanden na zijn zege op Andre Agassi in 1990 zijn prijzengeld op.