PARIJS - Raymond Domenech mag aanblijven als bondscoach van het Franse voetbalelftal. Dat heeft de Franse voetbalbond (FFF) donderdag besloten. Domenech stond onder grote druk omdat vice-wereldkampioen Frankrijk vorige maand al in de groepsfase van het EK sneuvelde.

Achttien bestuursleden van de FFF stemden voor het aanblijven van Domenech, één onthield zich van stemmen. "Dit is een teken van steun, maar wel onder strikte voorwaarden", zei voorzitter Jean-Pierre Escalettes donderdag.

De bond heeft onder meer een commissie samengesteld, de Club France 2010, die er op moet toe zien dat het niveau van de nationale ploeg verbetert. In die club hebben onder anderen Escalettes, Domenech en de technisch directeur van de FFF, Gerard Houllier, zitting.

Ook moeten Domenech en de internationals een clausule tekenen om te voorkomen dat kwesties via de media worden uitgevochten, zoals de afgelopen weken gebeurde. De FFF gaat ook bekijken of er wijzigingen of aanvullingen in de technische staf moeten komen.

Zuid-Afrika

De 56-jarige bondscoach kan zich nu in ieder geval gaan richten op het WK in Zuid-Afrika in 2010. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd voert Frankrijk weer terug naar Wenen voor de uitwedstrijd tegen Oostenrijk.

Domenech nam na het EK in 2004 het roer over van Jacques Santini en leidde 'Les Bleus' twee jaar later naar de finale van het WK. Frankrijk verloor destijds op strafschoppen van Italië. Op het EK in Oostenrijk en Zwitserland eindigde Frankrijk als laatste in de groep na verlies van Nederland (1-4) en Italië (0-2) en een gelijkspel tegen Roemenië (0-0).

Onder Domenechs bewind wonnen de 'haantjes' tot nu toe 30 van 54 wedstrijden, 17 eindigden in gelijkspel.