HAMBURG - Rafael van der Vaart speelt ook komend seizoen voor Hamburger SV. Trainer Martin Jol weet het zeker. "Zeljko Petrovic heeft hem aan de telefoon gehad en Rafael heeft nogmaals gezegd dat hij graag bij HSV wil blijven. Hij is gek op Hamburg", zegt de Nederlandse oefenmeester op de website van de Duitse club.

Van der Vaart heeft bij HSV nog een contract tot 2010. De middenvelder zelf heeft onlangs aangegeven dat hij een eerder vertrek nog niet helemaal uitsluit.

Jol is overigens niet van plan zijn team te formeren rondom aanvoerder Van der Vaart. "Hij is belangrijk voor het team, maar ik ga mijn spelsysteem niet aan hem aanpassen", aldus de 52-jarige Scheveninger, die een 4-2-3-1-systeem voor ogen heeft.

De Jong

Jol wil dat de Hamburgse club vooral aanvallend gevaarlijker wordt. "We hebben vorig seizoen maar veertig doelpunten gemaakt. Normaal gesproken word je met veertig goals geen vierde." De Nederlander voorziet voorlopig geen nieuwe aankopen. "Kopen om te kopen is niet de beste oplossing." Hij denkt dat Nigel de Jong, David Jarolim, Piotr Trochowski en Paolo Guerrero in staat moeten zijn meer te scoren.

De trainer heeft inmiddels een huis in Hamburg gevonden, waar ook zijn broer Cor gaat wonen. Die is aangesteld als zijn persoonlijke assistent bij HSV.