SAAS FEE - De Italiaan Francesco Casagrande heeft donderdag de derde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Casagrande had na de slotklim naar Saas Fee een kleine voorsprong op de Luxemburger Kim Kirchen. De Kazak Aleksandr Vinokoerov werd derde en behield de leiderstrui.

De Belg Peter Wuyts was de schlemiel van de eerste bergrit in de Ronde van Zwitserland. Na een solo van ruim 180 kilometer, met een maximale voorsprong van ruim 20 minuten, werd hij drie kilometer voor de streep ingelopen. De 18 kilometer lange klim naar Saas Fee was de renner van Palmans opgebroken. Aan de voet had hij nog tien minuten voorsprong.

Trui

In de slotkilometers deed Francesco Casagrande een greep naar de leiderstrui van Aleksandr Vinokoerov. De Kazak had geen antwoord op het Italiaanse geweld maar hield de schade beperkt. Vinokoerov finishte als derde, achter Casagrande en Kirchen, op 18 seconden van de ritwinnaar. In het algemeen klassement hield hij nog zes seconden over op Casagrande, inmiddels zijn naaste belager.