EINDHOVEN - Algemeen directeur Jan Reker van PSV heeft woensdagavond de supporters van de club overtuigd dat hij het geforceerde vertrek van de populaire doelman Heurelho Gomes goed tot een einde heeft gebracht.

"De transfer heeft PSV het vastgelegde bedrag opgeleverd. Het interview met Voetbal International heeft Gomes niks opgeleverd", verzekerde hij de leden van de supportersvereniging, die hem hadden uitgenodigd voor een evaluatie van de tumultueuze weken na het behalen van het kampioenschap.

Over bedragen deed Reker zoals gewoonlijk geen uitspraken. Volgens hem heeft Tottenham Hotspur de afkoopsom betaald plus de vergoedingen die de zaakwaarnemers vroegen.

Afscheid

Voor een arbitragezaak was daarom geen enkele reden, antwoordde hij. De aanhang van PSV nam genoegen met zijn uitleg en lijkt alleen nog verdeeld over de vraag of Gomes nog een officieel afscheid verdient. De club en supportersvereniging voelen daar weinig voor.

Een dag na het behalen van de 21e landstitel kwam het conflict aan het oppervlak door een interview van Gomes in Voetbal International. De Braziliaanse keeper beschuldigde algemeen directeur Jan Reker van leugens.

Superscout

De keeper zou zich hebben laten ophitsen door zijn makelaar Vlado Lemic en zijn vertrouwelingen Piet de Visser, de superscout, en technisch manager Stan Valckx. De laatstgenoemden hebben de club inmiddels verlaten.

Volgens Reker komen er geen lijken meer uit de kast en hangt alle vuile was nu buiten. De club begint het nieuwe seizoen met een schone lei, zei hij. Reker maakte bekend dat er op korte termijn een vervanger voor Valckx komt.

Netwerk

Ook het gat dat de vertrokken keeperstrainer Joop Hiele achterlaat wordt binnenkort opgevuld. Supportersbegeleider en clubicoon Berry van Aerle krijgt een opleiding tot internationaal talentscout. Het netwerk van Piet de Visser in Zuid-Amerika is nog volledig voor PSV beschikbaar, sprak de directeur.

Volgens de PSV-directie zijn de nieuwe spelers Isaksson (doelman), Brechet en Rodriguez potentiële clubpersoonlijkheden die het verlies van Gomes kunnen opvangen.