WARSCHAU/KIEV - De Poolse premier Donald Tusk heeft UEFA-voorzitter Michel Platini verzekerd dat de voorbereidingen voor het EK voetbal in 2012 op tijd zijn afgerond.

"We liggen volledig op schema", aldus Tusk woensdag na een ontmoeting met Platini in Warschau.

De voorzitter van de Europese voetbalbond wilde op de persconferentie niets kwijt over het onderhoud met Tusk. De UEFA kwam later met een officiële reactie, waarin het zich tevreden toont met de vorderingen van Polen. "Als de ontwikkelingen op dezelfde wijze doorgaan als de afgelopen maanden, wordt dit project een succes", staat in het statement.

Polen organiseert het EK over vier jaar met buurland Oekraïne. Beide landen zouden enorme problemen hebben om de infrastructuur op orde te krijgen, wat ze op kritiek kwam te staan van de UEFA.

Besluit

Platini weigerde onlangs uit te sluiten dat Polen en Oekraïne de organisatie van het Europese titeltoernooi mogelijk moeten afstaan. De UEFA neemt daarover in september een besluit.

Tusk bevestigde woensdag dat er in Polen nog veel moet gebeuren, zoals de modernisering van vliegvelden en de bouw van hotels. "Maar het gaat ons lukken, dat heb ik Platini verzekerd", aldus de premier.

Sloop

De UEFA-preses reist donderdag door naar Oekraïne, om de vorderingen daar te bekijken. Platini zal tot zijn opluchting zien dat inmiddels is begonnen met de sloop van een warenhuis vlak voor het Olympisch Stadion in Kiev.

De werkzaamheden aan het pand lagen maanden stil, maar woensdag kwamen de sloopkogels weer in beweging.

Nooduitgangen

Het warenhuis blokkeert de nooduitgangen van het stadion, dat plek biedt aan 73.000 toeschouwers. Grote mensenmassa's kunnen daardoor niet snel het stadion verlaten, tot onvrede van de UEFA. In het Olympisch Stadion staat onder meer de EK-finale op het programma.