LONDEN - Tennisser Roger Federer heeft zich woensdag probleemloos bij de laatste vier op Wimbledon geschaard. De Zwitser, nummer één van de wereld, mepte de Kroaat Mario Ancic in drie sets van de baan: 6-1 7-5 6-4.

Federer is in Londen op jacht naar zijn zesde opeenvolgende Wimbledon-titel.

Hij speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen de Rus Marat Safin en de Spanjaard Feliciano Lopez. De Zwitser bereikte voor de zeventiende keer op rij de halve eindstrijd van een grandslamtoernooi.

Confrontaties

In Ancic trof Federer de man die hem voor de laatste keer op het gras van Wimbledon versloeg, in 2002. Sindsdien verloor de Kroaat alle zes confrontaties met Federer. "Ik speelde geweldig", toonde Federer zich uitermate tevreden met zijn spel.

"Mijn service liep uitstekend, dat heb je ook nodig tegen een man als Mario", aldus Federer, die vijftien aces sloeg. "Ik voel me vereerd opnieuw in de halve finale te staan en ik kijk uit naar die wedstrijd."

Federer is nu al 64 wedstrijden op rij ongeslagen op gras.

Ook Marat Safin heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De Russische tennisser rekende in de kwartfinales af met de Spanjaard Feliciano Lopez: 3-6 7-5 7-6 (1) 6-3. Safin neemt het in de halve finale op tegen Federer. ZIE OOK:

Voor al het Wimbledon-nieuws zie de special op NUsport