EINDHOVEN - PSV heeft de opvolger van de Braziliaanse doelman Heurelho Gomes binnen. Het is de Zweed Andreas Isaksson.

De 26-jarige international, ook met Zweden actief bij het afgelopen EK in Oostenrijk en Zwitserland, komt over van Manchester City. Daar had hij geen basisplaats meer.

Isaksson ondertekende woensdag in Eindhoven een vierjarig contract. De 59-voudig international stond eerder bij Juventus, Djurgardens IF en Stade Rennes onder contract.

De doelman beseft dat hij de lastige taak krijgt om de populaire Gomes te doen vergeten. "Gomes is een grote keeper. Ik heb hem in de Champions League aan het werk gezien. Ik zal alles geven bij PSV, daar ben ik voor", aldus Isaksson.

Aanvaringen

Gomes wilde na enkele aanvaringen met directeur Jan Reker weg bij PSV. De publiekslieveling zet zijn carrière waarschijnlijk voort bij Tottenham Hotspur. De clubs zijn het al eens over de transfersom. De Braziliaan zelf moet nog tot overeenstemming komen met de Spurs.

Trainer Huub Stevens noemde Isaksson een 'gelouterde keeper'. "Het is een persoonlijkheid, een jongen die weet wat er op hem afkomt. Daarnaast past de Zweedse mentaliteit goed bij de Nederlandse", meent Stevens.