ROTTERDAM - Feyenoord heeft woensdagmiddag Jon Dahl Tomasson in De Kuip gepresenteerd. De 31-jarige Deen ondertekende bij zijn oude club een driejarig contract. "Ik ga mijn stinkende best doen", beloofde de 99-voudige international aan het legioen.

Tomasson, die transfervrij overstapt, wordt bij Feyenoord herenigd met trainer Gertjan Verbeek. Beiden kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij SC Heerenveen. Verbeek was destijds assistent-coach onder Foppe de Haan.

"Ik ben er trots op dat ik weer een speler van Feyenoord ben", zei Tomasson. "Het is een hartstikke mooie club. Het is ook fijn om weer terug in Nederland te zijn. Ik voel me hier op mijn gemak. Het is net Denemarken. De mensen zijn hier open en aardig. En de taal gaat me ook makkelijk af."

Prijzen

Tomasson speelde van 1998 tot 2002 in De Kuip. Hij won in zijn vierde en laatste seizoen met Feyenoord de UEFA Cup. Daarna speelde hij bij AC Milan en VfB Stuttgart voordat hij twee jaar geleden naar Spanje verhuisde. "Aan het einde van de rit gaat het natuurlijk om de prijzen. Feyenoord wil graag prijzen winnen, de fans willen dat en ik ook. Daar gaan we voor."

Feyenoord stelde woensdag ook Karim El Ahmadi voor. De 23-jarige middenvelder van FC Twente werd eerder dit jaar al gecontracteerd voor de komende vijf seizoenen.

Bahia

De clubleiding van Feyenoord heeft het contract van verdediger André Bahia opengebroken en verlengd tot medio 2012.

De 24-jarige Braziliaan had nog een verbintenis tot de zomer van volgend jaar in De Kuip. Hij speelt sinds begin 2005 voor de Rotterdamse club.

ZIE OOK:

FC Knudde: Tomasson terug in De Kuip