AMSTERDAM - Polsstokhoogspringer Rens Blom heeft in DSM een nieuwe sponsor gevonden. De verbintenis, die donderdag in Amsterdam werd ondertekend, heeft een looptijd tot en met de Olympische Spelen in Athene (2004). DSM, dat zich wereldwijd bezighoudt met hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën, kwam eerder al contracten overeen met roeier Dirk Lippits en rolstoeltennisster Sharon Walraven.

DSM ondersteunt Blom financieel en op technologisch gebied. Het contract wordt bij het behalen van bepaalde prestaties na Athene verlengd. "Rens lijkt technisch in staat hoger te springen dan zijn stokken hem toelaten. We zullen daarom met elkaar gaan bekijken op welke wijze wij zijn resultaten kunnen verbeteren", zei Jan Dopper, lid van de Raad van Bestuur van DSM, over de samenwerking.

"Deze overeenkomst is niet alleen voor mij persoonlijk belangrijk, maar voor de hele Nederlandse atletieksport. Het illustreert dat onze sport weer in de kijker staat en daar hebben we grote behoefte aan", meende de nummer drie van het laatste WK indoor.