ARNHEM - Vitesse heeft Julian Jenner voor één seizoen gehuurd van AZ. De Arnhemmers hebben bovendien een optie tot koop bedongen. Dat liet Vitesse dinsdag weten.

De 24-jarige vleugelspits speelde de afgelopen twee seizoenen in Alkmaar. Daarvoor kwam Jenner drie jaar uit voor NAC Breda. "Ik wil bij Vitesse weer lekker voetballen en samen met de club de weg omhoog vinden", aldus Jenner.

Volgens technisch directeur Marc van Hintum haalt Vitesse met Jenner een toekomstige publiekslieveling binnen. "Wij willen dominant en attractief voetbal spelen en Jenner past perfect in dat plaatje", volgens Van Hintum.

Van der Struijk

Vitesse heeft zich verder versterkt met verdediger Frank van der Struijk. De 23-jarige speler van Willem II tekende een contract voor vier seizoenen in Arnhem. Hoeveel geld met de deal gemoeid is, maakt de club niet bekend.

De uit Boxtel afkomstige Van der Struijk doorliep de jeugdopleiding van Willem II. In 2003 maakte hij zijn debuut in het eerste team van de Tilburgers en sindsdien is hij uitgegroeid tot een vaste waarde.

De verdediger speelde tot op heden 109 competitiewedstrijden voor de tricolores. Daarin scoorde hij vijf keer. Van der Struijk maakt ook deel uit van de voorselectie van de olympische voetbalploeg.