AMSTERDAM - Feyenoord haalt UEFA Cup-held Jon Dahl Tomasson terug naar Rotterdam. Dat meldt het Rotterdamse radiostation RTV Rijnmond.

De Deense aanvaller (31) zou woensdag worden gepresenteerd aan de pers. Tomasson wordt door Feyenoord overgenomen van Villareal uit de Primera Division. De Deen speelde van 1998 tot en met 2002 in De Kuip. Daar zwaaide hij af met de UEFA Cup-winst.

Feyenoord was de laatste tijd hard op zoek naar aanvallende versterking. In het vorige seizoen moest Bert van Marwijk werken met een klein arsenaal aan aanvallers en werd hij verplicht bijna wekelijks te gokken op de ervaring van Michael Mols.

Na zijn vertrek bij Feyenoord speelde Tomasson drie seizoen bij AC Milan, waar hij vooral als invaller moest aantreden. Zijn volgende avontuur, bij VfB Stuttgart, begon goed voor de Deen, maar nadat hij in zijn tweede seizoen weer veelvuldig op de bank terecht kwam verkaste hij naar de Spaanse zon.

Bij Villarreal kwam hij tot 26 optredens in de Primera Division, waarin hij zeven keer het net wist te vinden.

Verdediger

Feyenoord lijkt zijn focus nu te gaan verleggen naar defensieve versterking. Met de blessuregevoeligheid van de beoogde basisspelers Ron Vlaar en Kevin Hofland in ogenschouw genomen, heeft de nieuwe trainer Gertjan Verbeek aangegeven nog één centrale verdediger aan zijn selectie toe te willen voegen.