AMSTERDAM - Verdediger Douglas Franco Teixeira heeft zijn contract bij FC Twente verlengd, meldt de club dinsdag op zijn website. De 20-jarige Braziliaan staat nu tot 2012 onder contract bij de Enschedese club.

Begin vorig jaar kwam Douglas over van de Braziliaanse club Joinville Esporte Clube.

De verdediger kwam sinds eind december in twaalf wedstrijden in actie voor Twente. Daarin maakte hij zoveel indruk dat hij op veel interesse van andere clubs kon rekenen. Zo zou onder andere Ajax geïnteresseerd zijn in de Braziliaan.

Sanmartean

Ook FC Utrecht was slagvaardig binnen de eigen selectie. De club uit de Domstad heeft het aflopende contract met de Roemeense middenvelder Lucian Sanmartean met één seizoen verlengd. In de nieuwe verbintenis is een optie opgenomen voor nog een jaar, zo liet de club dinsdag weten. Sanmartean speelt sinds februari vorig jaar in Utrecht.

De 28-jarige Roemeen kwam door diverse blessures pas zestien keer in actie voor FC Utrecht. "In potentie is Lucian een van de beste spelers van de Nederlandse competitie", volgens technisch directeur Piet Buter. "Maar door zijn blessures hebben we hier nog te weinig van gezien."

Sanmartean, die eerder onder contract stond bij het Griekse Panathinaikos, werd in mei geopereerd aan een buikwandblessure. De middenvelder is daar inmiddels bijna van hersteld.

Hill overbodig

Delano Hill hoeft zich dinsdag niet te melden voor de eerste training van Willem II. De Tilburgers besloten geen gebruik te maken van de optie om het contract van Hill met een jaar te verlengen.

De 33-jarige verdediger speelde afgelopen seizoen 21 wedstrijden voor Willem II. Hill was tussen 1998 en 2001 ook actief in Tilburg. Na omzwervingen via Hansa Rostock en Austria Wien keerde hij begin 2007 terug bij Willem II.

Middenvelder Saïd Boutahar en aanvaller Darl Douglas zijn dinsdag wel van de partij bij de training van Andries Jonker. Zij voeren momenteel gesprekken met de Tilburgers over contractverlenging.

De Graafschap

De Graafschap heeft de selectie dinsdag versterkt met drie aanvallers. Jason Oost, Steve de Ridder en Ousama Assaidi moeten de ploeg uit Doetinchem komend seizoen van doelpunten voorzien.

Oost komt over van VVV-Venlo, waarvoor hij afgelopen seizoen zes treffers maakte. Eerder speelde de spits, die een tweejarig contract tekende, voor Sparta en RKC Waalwijk. De Ridder (AA Gent) en Assaidi (FC Omniworld) ondertekenden een vierjarige verbintenis.

De Graafschap bereikte ook overeenstemming met middenvelder Peter Jungschläger, Hij moet nog wel medisch gekeurd worden. Jungschläger speelde afgelopen seizoen bij VVV.