UTRECHT - De Supportersvereniging FC Utrecht heeft de aanhang van de winnaar van de Amstel Cup opgeroepen de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV in de Amsterdam Arena te mijden. Het SV-bestuur nam dat boycotbesluit na een vooroverleg met de Amsterdamse autoriteiten (gemeente, politie, justitie). Deze voelden er niets voor mee te werken aan een versoepeling van het supportersvervoer.

"Tijdens het overleg met die zogenaamde driehoek bleek dat de SupportersVereniging opnieuw niet serieus werd genomen", lichtte voorzitter Ben ten Boden toe. "We zaten er voor spek en bonen bij. De driehoek kondigde een dictaat af. Het was 'take it or leave it'. We hadden net zo goed thuis kunnen blijven."

Vervoersplan

Ten Bode stelde een alternatief vervoersplan voor, dat naar schatting zeker tien euro goedkoper uit zou vallen voor de Utrechtse toeschouwers dan de nu opgelegde buscombiregeling. Hij hekelde daarnaast het toelatingsbeleid en het politieoptreden rond de wedstrijden Ajax - FC Utrecht en Ajax 2 - FC Utrecht (beker) van vorig jaar.

De SV FC Utrecht gaat proberen de fans op 10 augustus op een andere locatie naar de opening van het nieuwe voetbalseizoen te laten kijken.