OMAHA - De Amerikaanse zwemmers Michael Phelps en Katie Hoff hebben zondag de wereldrecords op de 400 meter wisselslag verscherpt.

Daarmee wonnen zij de titels op deze discipline bij de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen.

Phelps zwom naar een tijd van 4.05,25. Zijn vorige record stond op 4.06,22, de tijd waarmee hij de wereldtitel won in april 2007 in Melbourne.

Katie Hoff

Katie Hoff scherpte op de eerste dag van de olympische 'trials' ook een wereldrecord aan. Zij zwom de 400 meter wisselslag sneller dan ooit in 4.31,13 en pakte de mondiale toptijd af van de Australische Stephanie Rice, die afgelopen maart in Sydney 4.31,46 zwom.

Opgejaagd

Phelps werd tijdens zijn race opgejaagd door Ryan Lochte, die erg hard ging op de schoolslag. Lochte finishte als tweede in 4.06,08 en was dus ook sneller dan het oude wereldrecord van Phelps.

Goud

De Amerikaanse zwemheld Phelps veroverde zes gouden medailles op de Olympische Spelen van 2004 in Athene. In Peking wil hij zijn landgenoot Mark Spitz voorbijstreven, die in München 1972 zeven keer goud won. Phelps zwom in Omaha voor het eerst in het superzwempak LZR Racer.