OOTMARSUM - Lars Boom is zondag in Ootmarsum Nederlands kampioen wielrennen op de weg geworden. De coureur van Rabobank, die wereldkampioen veldrijden is, liet in de slotkilometer zijn medevluchter en ploeggenoot Koos Moerenhout achter zich.

Moerenhout, de titelverdediger, werd tweede op enkele seconden. Steven de Jongh (Quick-Step) won de sprint van het peloton en pakte het brons.

Multitalent

Lars Boom is een multitalent op de fiets. Als belofte kroonde hij zich tot nationaal- en wereldkampioen tijdrijden. In die leeftijdscategorie werd de 22-jarige inwoner van Vlijmen ook Nederlands- en wereldkampioen veldrijden.

Zijn overstap naar de profs verliep zeer soepel. Nadat hij tussen de 'grote mannen' drie wereldbekerwedstrijden veldrijden won, pakte Boom in januari de Belgische plaats Hooglede-Gits ook de regenboogtrui.

Veldrijden

De Brabander heeft van het veldrijden zijn 'core-business' gemaakt. Dat weerhield hem er zondag niet van om nogmaals duidelijk te maken dat hij ook op de weg uitstekend uit de voeten kan.