AMSTERDAM - Fredrik Ljungberg heeft zijn afscheid van het Zweedse voetbalteam aangekondigd. De 31-jarige middenvelder stelt dat hij het fysiek niet aankan om voor het nationale team te blijven spelen.

Hij wil zich richten op zijn carrière bij het Engelse West Ham United. Ljungberg, lange tijd aanvoerder van de Zweden, kwam in totaal tot 75 interlands waarin hij veertien keer doel trof.

Ljungberg

Ljungberg vindt het tijd voor vers bloed in de Zweedse selectie. "Ik heb meer dan tien jaar deel uitgemaakt van de basis van het team, maar nu is het tijd om mijn plaats aan een andere speler te geven", zegt hij.

"Zweden heeft zoveel getalenteerde spelers, dat ik ervan overtuigd ben dat iemand met dezelfde passie voor de sport mijn plaats kan innemen."

Ljungberg maakte in januari 1998 zijn debuut voor Zweden tijdens een 1-0 nederlaag tegen de Verenigde Staten. Daarna maakte hij op de EK's en WK's van 2000, 2002, 2004, 2006 en 2008 deel uit van de selectie.

Zijn laatste interland speelde hij deze maand op het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Zweden werd in het laatste duel in de groepsfase door Rusland (2-0) uit het toernooi geknikkerd.