AMSTERDAM - Paolo Maldini, Gennaro Gattuso en Romario zijn drie van de vele grote namen die acte de présence zullen geven bij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam.

De wedstrijd tussen een gelegenheidsteam onder leiding van Guus Hiddink en het Ajax van Marco van Basten wordt op 26 juli in het stadion van FC Zwolle gespeeld.

Ook de oud-teamgenoten van Stam Alessandro Nesta en Filippo Inzaghi hebben in principe toegezegd naar Zwolle te komen.

Namens Nederland hebben onder andere Ronald Waterreus, Frank en Ronald de Boer, Phillip Cocu, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp en Edgar Davids bevestigd mee te spelen in het gelegenheidsteam van Stam.

'Rots van Kampen'

De 'Rots van Kampen' begon zijn carrière bij FC Zwolle en kwam één seizoen voor de club uit. Via Cambuur Leeuwarden en Willem II belandde hij in 1996 bij PSV. In zijn verdere loopbaan kwam de 67-voudig international uit voor Manchester United, Lazio Roma, AC Milan en Ajax.

Kaarten

Zwolle meldt op de website dat er nog kaarten beschikbaar zijn voor het duel in het nieuwe onderkomen van de club. Het programma staat volledig in het teken van het afscheid van de in oktober gestopte Stam en wordt omlijst met optredens van onder meer Opgezwolle en Thomas Berge.