AMSTERDAM - Spanje moet het zondag in de eindstrijd van het Europees kampioenschap stellen zonder David Villa. De aanvaller van Valencia, met vier treffers topscorer van het toernooi, viel in de eerste helft van het duel met Rusland geblesseerd uit.

Villa verrekte een spier in zijn bovenbeen. "Het is niet ernstig, maar hij moet de finale wel aan zich voorbij laten gaan", zei bondscoach Luis Aragones na het duel.

Fabregas

Villa, die zich blesseerde bij het nemen van een vrije trap, werd in het duel met Rusland gewisseld voor Cesc Fabregas. De aanvallende middenvelder van Arsenal was een plaag voor de Russen en wist zich in de rug gesteund door de sterk spelende Andres Iniesta en Marcos Senna. Fabregas bereidde de tweede en derde treffer van Daniel Guïza en David Silva voor.

Topscorer

Of Villa zich topscorer van het EK mag noemen, wordt zondag duidelijk tijdens de finale. Met vier treffers leidt de spits het klassement, maar kan hij nog wel ingehaald worden. Bij de Duitsers staat Lukas Podolski op drie treffers en volgen Miroslav Klose, Michael Ballack en Bastian Schweinsteiger met twee doelpunten.

Villa's ploeggenoot Daniel Guïza staat na het duel met Rusland ook op twee treffers.