AMSTERDAM - PSV en FC Utrecht hebben een akkoord bereikt over een spelersruil tussen Ismaïl Aissati en Erik Pieters. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

De clubs zouden een deal met gesloten beurzen hebben gemaakt. Middenvelder Aissati kon bij PSV zijn contract verlengen en had ook een mondelinge overeenkomst, maar zag geen toekomst meer in Eindhoven.

Aissati gaf meerdere keren aan weg te willen bij PSV, omdat hij van de vorige trainers Ronald Koeman, Jan Wouters en Sef Vergoossen nauwelijks speeltijd kreeg.

Belangstelling

De 19-jarige Utrechter, die eerder ook in de belangstelling stond van Ajax, hoopt onder Willem van Hanegem meer te spelen. Vorig jaar werd Aissati nog een halfjaar verhuurd aan FC Twente.

Volgens De Telegraaf moet Pieters nog wel tot overeenstemming komen met PSV en wil de verdediger eerst van gedachten wisselen met de nieuwe trainer Huub Stevens.

Niet haalbaar

Pieters stond al langer in de belangstelling van PSV, maar omdat een terugkeer van Young-pyo Lee financieel niet haalbaar bleek, kwam de eveneens 19-jarige linksback nadrukkelijk in beeld.

Pieters wordt bij PSV de opvolger van Slobodan Rajkovic. De Serviër werd gehuurd van Chelsea, maar keert volgend seizoen niet terug.

Eerder versterkte PSV zich ook met de verdedigers Jérémie Bréchet en Francisco Rodriguez.