AMSTERDAM - Thomas Dekker heeft ontgoocheld gereageerd op het besluit van Rabobank om hem niet in de Tourploeg op te nemen. Met uitzondering van een telefoontje van Erik Breukink heeft hij niets gehoord van het management of van 'rennerregisseur' Erik Dekker.

"Is dat dan normaal, dat er geen enkel teken van leven komt?", vraagt de renner zich donderdag af in AD Sportwereld.

Klotesituatie

Het begrip rennerregisseur werd dit seizoen ingevoerd om renners intensiever te begeleiden. Toch was er de laatste weken weinig contact tussen Thomas en Erik Dekker. "Het is een klotesituatie", stelt de renner.

"Neem nou maar van mij aan dat ik geen slechte Ronde van Frankrijk zou hebben gereden. Wat moet ik er verder van zeggen? Ik probeer nu mijn hoofd wat leeg te maken, tot rust te komen en me daarna te concentreren op volgende doelen."

Olympische Spelen

De blik van Dekker gaat in de komende weken naar de Olympische Spelen van Beijing. Voor de 23-jarige renner is het mislopen van de Tour niet ideaal voor zijn voorbereiding op de Spelen, maar hij wijst op collega's als Paolo Bettini, Andreas Klöden en Levi Leipheimer, die ook geen Tour rijden.

"De Tour is niet heilig, hoor. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden toch? Ik zal in elk geval wat beter uitgerust aan de start staan in China dan wanneer ik drie weken tegen mijn limiet aan fiets."

Steun

Behalve een telefoontje van Breukink kreeg Dekker steun van collegarenners Laurens ten Dam en Michiel Elijzen. Ook bondscoach Egon van Kessel sprak met de renner.

"Ik heb niets met de Tour te maken. Dat is een interne aangelegenheid bij Rabobank", zegt de bondscoach in het AD. "Wat mij meer interesseert, is de route die we nu met Thomas kunnen uitstippelen richting Beijing."