WENEN - De aloude hit van Alexander Curly 'Guus kom naar huus' is aan de bondscoach van Rusland niet besteed. Guus Hiddink heeft donderdagavond in Wenen nog een Spaans varkentje te wassen.

Mocht dat loodzware EK-karwei goed aflopen, dan wacht zondag opnieuw in Wenen ook nog de finale tegen Duitsland.

Na de schitterende zege op Oranje (3-1) in de kwartfinale kan Hiddink zijn ploeg met goed fatsoen geen underdog meer noemen. Wel neemt hij in het Ernst Happel Stadion de royale nederlaag tegen Spanje mee in de openingswedstrijd van het EK (1-4).

"We moeten gewoon lekker gaan voetballen en vooral genieten van het moment", trachtte Hiddink in de aanloop naar de topper de druk bij zijn jonge en onervaren ploeg zoveel mogelijk weg te nemen.

Finale

De Achterhoeker mist de geschorsten Denis Kolodin en Dimitri Torbinski. De toenmalige Sovjetunie haalde in 1988 in Duitsland voor de laatste keer de EK-finale. Daarin was Oranje te sterk (2-0). De Russen won 37 jaar geleden voor de laatste keer van Spanje.

Formatie

De Spaanse bondscoach Luis Aragones kan over zijn sterkste formatie beschikken. Zijn ploeg is nog ongeslagen bij het EK.

De Belgische arbiter Frank de Bleeckere fluit het duel en dat zal Hiddink deugd doen. Met hem kan hij nog een mondje Nederlands praten.

Zie ook

Zie ook de NU.nl EK special