ROTTERDAM - De Nederlandse hockeysters hebben woensdag ook de tweede wedstrijd tijdens het vierlandentoernooi in Rotterdam gewonnen. Oranje zegevierde met 4-1 over India, dat dinsdag al met 2-0 van Groot-Brittannië had verloren.

De ploeg van bondscoach Marc Lammers was in de eerste wedstrijd te sterk voor Zuid-Afrika (4-2).

Maartje Paumen had een groot aandeel in de tweede overwinning. De vleugelverdedigster van Den Bosch scoorde drie keer uit strafcorners. De vierde treffer kwam op naam van Wieke Dijkstra, eveneens uit een korte hoekslag.

Goderie

Een ogenschijnlijk zware blessure bij middenvelder Maartje Goderie, die voorover hard ten val kwam na een botsing met een tegenstander, veroorzaakte de nodige commotie in en rond het veld. Een ambulance en een traumahelikopter waren snel ter plekke, maar konden zonder patiënt weer vertrekken.

De speelsters van Den Bosch moest woensdagavond nog wel naar een ziekenhuis in Rotterdam om mogelijke kwetsuren aan ribben en/of longen te laten vaststellen.

Nederland speelt vrijdag in de derde groepswedstrijd tegen Groot-Brittannië, dat ook op zes punten staat. Beide landen zijn al zeker van de finale, die zaterdag op het programma staat.