MADRID - Real Madrid heeft de slag met Barcelona om de Engelse middenvelder David Beckham gewonnen. Nadat verscheidene Spaanse radiostations al hadden gemeld dat de Engelse sterspeler een vierjarig contract met de koploper van de Spaanse competitie was overeengekomen, bevestigde Manchester United de transfer dinsdagavond.

Bekijk hier de video

De radiostations baseerden zich op bronnen bij Real Madrid, met directeur Jorge Valdano als belangrijkste gesprekspartner. Zij wisten ook al te melden dat Beckham op 2 juli zal worden gepresenteerd. Real Madrid betaalt volgens Man. United ongeveer 35 miljoen euro voor de 28-jarige middenvelder, die 128.000 euro per week gaat verdienen.

Juan Laporta

Beckham stond nog tot de zomer van 2005 bij Manchester United onder contract. De overgang van Beckham naar Real Madrid is een flinke tegenvaller voor Juan Laporta. De kersverse voorzitter van Barcelona kondigde zondag na zijn verkiezing de komst van Beckham aan, maar moest twee dagen later de nederlaag tegen de aartsrivaal uit de Spaanse hoofdstad al toegeven.

Voorzitter Florentino Perez van Real Madrid beloofde bij zijn aanstelling elk jaar een grote voetballer naar Real Madrid te halen en hield zich daar opnieuw aan. Beckham past prima in het rijtje van eerdere aankopen als Zidane, Figo en Ronaldo.