LONDEN - Tennisser Marat Safin heeft woensdag op Wimbledon voor een grote verrassing gezorgd door Novak Djokovic in de tweede ronde te verslaan. De Serviër, in Londen als derde geplaatst, was in drie sets kansloos tegen de Rus: 4-6 6-7 2-6.

De temperamentvolle Safin won in zijn carrière twee grandslamtoernooien: de US Open in 2000 en de Australian Open in 2005. Djokovic was begin dit jaar in Australië de beste. Het was zijn eerste grandslamzege.

De Moskoviet is sinds zijn laatste grote overwinning, drie jaar geleden in Australië, bezig aan een vrije val op de wereldranglijst. De voormalige nummer één van de wereld staat nu op de 75e plek.

Juiste moment

"Deze overwinning komt precies op het juiste moment", aldus Safin. "De afgelopen tijd heb ik het nodige zelfvertrouwen verloren, maar om Djokovic op het centercourt te verslaan is geweldig."

De verliezer was uiteraard een stuk minder gelukkig. "Dit was een hele slechte dag voor me. Ik maakte teveel fouten en had niet de kracht om terug te komen in de wedstrijd. Safin is een grote speler, vroeger één van mijn idolen. Ik heb veel respect voor hem, misschien speelde dat vandaag wel een rol", zei Djokovic, die vorig jaar nog de halve finales haalde op Wimbledon.

Dubbele fout

De Serviër wist in de achtste game van de derde set in eerste instantie nog drie breakpunten weg te werken, maar met een dubbele fout bezegelde Djokovic zijn exit. De 21-jarige tennisser uit Belgrado sloeg in totaal liefst tien dubbele fouten, tegen slechts vier aces.

ZIE OOK:

Voor al het Wimbledon-nieuws zie de special op NUsport