LONDEN - Voor Robin Haase zit het tennistoernooi van Wimbledon erop. De Nederlander werd woensdag met de Amerikaan Sam Querry uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel.

Het duo verloor van de Italiaan Flavio Cipolla en de Duitser Denis Gremelmayr: 2-6 6-2 5-7 6-7 (2).

Haase moest maandag in de eerste ronde van het enkelspel al zijn meerdere erkennen in Lleyton Hewitt. De Australiër, voormalig winnaar van het grandslamtoernooi in Londen, versloeg de Hagenaar in vijf sets.

Krajicek

Ook Michaëlla Krajicek is na drie dagen al klaar op het grastoernooi van Wimbledon. Na haar uitschakeling in de eerste ronde van het enkelspel verloor de Nederlandse tennisster woensdag haar eerste partij in het vrouwendubbelspel.

Met haar Nieuw-Zeelandse partner Marina Erakovic ging ze met 6-0 6-2 flink onderuit tegen de Tsjechisch/Slowaakse combinatie Iveta Benesova/Janette Husarova.

Erakovic was dinsdag ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van Krajicek in het enkelspel 7-6 (3) 7-6 (6)). Ze tuimelde daardoor uit de top 100 van de wereldranglijst. De 19-jarige reikte vorig jaar nog tot de kwartfinales op Wimbledon