LONDEN - Martin Verkerk is maandag in Londen als 21egeplaatst voor zijn eerste Wimbledon. Met die plaatsing houdt deorganisatie zich niet aan de wereldranglijst. Daarop staat Verkerkzestiende.

Sjeng Schalken werd door de organisatie van hetgrandslamtoernooi opgewaardeerd. De Limburger bereikte vorig jaarvoor de eerste keer de laatste acht op Wimbledon. Op basis van dieprestatie is hij als achtste geplaatst. Op de wereldranglijst staatSchalken twaalfde.

De plaatsingslijst bij de mannen wordt aangevoerd door LleytonHewitt. De Australiër werd vrijdag door Andre Agassi afgelost alsnummer een van de wereld. Hewitt won Wimbledon vorig jaar.Tim Henman, 29e van de wereld, staat als eerste Engelsman tiendeop de plaatsingslijst. Carlos Moya, vierde van de wereld, is nietgeplaatst. De Spanjaard ontbrak vorig jaar en kwam op zes eerdereWimbledons nooit verder dan de tweede ronde.

Bij de vrouwen werd de wereldranglijst wel keurig gevolgd.Serena Williams voert de plaatsingslijst aan voor de BelgischeClijsters en Henin en naar zus Venus.