BARCELONA/GOUDA - Frank de Boer en Phillip Cocu praten vrijdag met de nieuwe voorzitter Joan Laporta over hun toekomst bij FC Barcelona. Beide internationals hebben een aflopend contract bij de Catalaanse club. Barcelona stelde de onderhandelingen met de spelers uit tot na de presidentsverkiezingen.

De socio's kozen zondagavond de 40-jarige advocaat Laporta tot nieuwe preses. Volgens Rob Jansen, zaakwaarnemer van de Cocu en De Boer, heeft Laporta nog geen mededelingen gedaan over zijn plannen met de Nederlanders. "We gaan het gesprek open in."

De toekomst van Cocu en De Boer heeft ook niet de hoogste prioriteit van Laporta. In zijn verkiezingsprogramma beloofde de nieuwe president, die de voorkeur kreeg boven de 61-jarige favoriet Lluis Bassat, David Beckham naar Nou Camp te halen.

Maandag kwam hij, via zijn woordvoerder Sandro Rosell, alweer terug op die belofte: "We hebben altijd gezegd dat we een overeenkomst hebben met Manchester United. Nu moeten we gaan onderhandelen met Beckham en zijn zaakwaarnemers."