MADRID - Als het er op aankomt is Real Madrid altijd bij de les. De Koninklijke kwam op de voorlaatste dag van de Spaanse competitie dicht bij de zoveelste landstitel. De derby bij Atletico was geen enkel probleem, met dank aan Ronaldo en Raul. De concurrenten lieten zich plukken. Real Sociedad verloor bij Celta (3-2), Deportivo liet de punten in Bilbao achter bij Athletic (3-2). Barcelona won uit bij Valencia met 3-1.

Real Madrid was al na een half uur klaar met stadgenoot Atletico. Ronaldo opende de score al na zeven minuten. Raul maakte er 0-2 van en de Braziliaanse aanvalsleider liet vervolgens zijn tweede treffer van de avond aantekenen. Zijn Spaanse compaan Raul bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-4. De Madrileense topclub kwam mede daardoor alleen aan de leiding, met twee punten voorsprong op Real Sociedad. Met alleen de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao nog op het programma kan er weinig meer misgaan.

Celta ontnam de lijstaanvoerder uit San Sebastian een illusie. Doelman Sander Westerveld werd in de beginfase en vlak na rust verslagen door Mostovoi. De Turkse international Nihat bracht de spanning nog even terug, maar de reactie kwam onmiddelijk van Mido. De voormalige Ajacied kreeg een gele kaart en die prikkelde hem zo dat hij vlak daarna scoorde: 3-1. Het tweede doelpunt van Nihat kwam te laat voor Real Sociedad.

Deportivo

Deportivo verspeelde de laatste kans op de titel, maar weerde zich in Bilbao naar eer en geweten. De thuisploeg kwam voor rust met 2-0 voor door Del Horno en Yeste. Ver in de tweede helft namen Capdevila en Sergio het werk van de zwaarbewaakte Makaay over: 2-2. Urzaiz brak twee minuten later de weerstand van de hoogvliegers uit La Coruna.

Valencia beëindigde het duel tegen Barcelona (1-3) met negen man. Carew en Carboni kregen rood. Hun overtredingen leverde Barça bovendien twee strafschoppen op. Carboni benutte de eerste, Kluivert de tweede. Overmars besliste het duel even later definitief. Valencia had het laatste woord, eveneens van elf meter. Sanchez mocht raakschieten. Cocu, De Boer en Reiziger speelden de gehele wedstrijd.