BARCELONA - Joan Laporta is gekozen als nieuwe voorzitter van FC Barcelona. De 40-jarige advocaat die de fans beloofde David Beckham naar de Catalaanse club te halen kreeg de voorkeur boven de -jarige favoriet Lluis Bassat.

"Eerst vier ik feest", zei Laporta na de uitslag. "Later praten we over Beckham. Ik hoop zijn zaakwaarnemers zo snel mogelijk te spreken. Ik wil ze hierheen halen en hoop ze ervan te kunnen overtuigen dat Barcelona de beste keuze is voor Beckham. Ik heb er vertrouwen in dat het lukt."

Spelers

De nieuwe sterke man van Barça, die bereid zegt te zijn 50 miljoen euro te investeren in vijf nieuwe spelers, schoot omhoog in de polls toen Manchester United vorige week bekend maakte dat de Engelse vedette inderdaad te koop is. Laporta kreeg uiteindelijk ,57 procent van de stemmen tegen 31,80 procent voor zijn rivaal Bassat. Meer dan 51.600 van de 94.339 leden van Barcelona brachten hun stem uit.

Schuldenlast

Hoewel Barcelona een schuldenlast heeft van zeker 100 miljoen euro, zegt Laporta dat hij zijn beloftes waar kan maken. "We zullen de economische problemen bij de club oplossen en zullen ons concentreren op het sportieve aspect. Barcelona moet weer terug naar de internationale top."

Beckham

Beckham zelf voelt vooralsnog niets voor een transfer naar Barcelona. Hij zei tot dusver alleen teleurgesteld te zijn in dat besluit van de clubleiding van Manchester. De voetbalster is deze week op promotietour door Azië. De speler is razend populair in het continent. De verwachting is overigens dat Real Madrid volgende week, als de Spaanse titel binnen is, ook een bod uitbrengt op de middenvelder.