MONTREAL - Ron Dennis, teambaas van McLaren, heeft geen waardering voor de actie van Paul Stoddart. De teambaas van Minardi, renstal van Jos Verstappen, heeft aan de vooravond van de GP van Canada zijn steun voor de technische wijzigingen in de regels van de Formule 1 voor volgend seizoen ingetrokken. Hij wacht nog steeds op geld van de grote renstallen om dit jaar te overleven.

"Ik begrijp de positie van Stoddart", reageerde McLaren-teambaas Dennis. "Maar hij beschadigt met zijn rigoureuze acties de sport waar we allemaal van houden. In de autosport is de competitie erg zwaar en als daar niet tegen kan heb je daarin niets te zoeken."

Stoddart zegt dat hij wegens de financiële gevolgen zijn steun moet terugtrekken. "Minardi zal overleven in de rest van dit seizoen, maar in welke staat?", aldus Stoddart. "Ik zou graag willen dat we kunnen doorgaan, we zijn het oudste team na Ferrari, McLaren en Williams. Het kan mij niet schelen, maar ik vind echt dat het team verdient te overleven. Ik ben totaal gedesillusioneerd door de houding van verscheidene mensen."