PEKING/HONGKONG - De professionele voetbalcompetitie in China wordt begin juli hervat. Wegens de uitbraak van de longziekte SARS was de start van de liga uitgesteld. Dit meldde de staatskrant Beijing Youth Daily zaterdag.

De clubs uit de hoogste divisie moeten voor 18 juni aan de Chinese voetbalbond laten weten of ze willen meedoen. Vijf teams komen uit gebieden die voor SARS bespaard zijn gebleven. Volgens de krant is het nog niet duidelijk of ze weer willen voetballen. De wedstrijden moeten op 2 juli beginnen. De duels in de tweede divisie op 5 juli. SARS lijkt in China onder controle. De afgelopen twee weken zijn er geen nieuwe gevallen meer gemeld.

Liverpool

De Engelse club Liverpool zal volgende maand een vriendschappelijke wedstrijd in Hongkong spelen. Op 27 juli staat een duel met de nationale ploeg in het Hongkong Stadium gepland. Het negatieve reisadvies naar Hongkong in verband met SARS is inmiddels versoepeld.

"We kijken er naar uit naar Hongkong te reizen", zegt manager Houllier van Liverpool in de kranten. "Na alle problemen met SARS hopen we dat we onze fans in Hongkong een mooie wedstrijd kunnen bieden."