ARNHEM - Vitesse heeft Hans Westerhof aangesteld als nieuwe coach. Hij heeft bij de voetbalclub in Arnhem een contract voor een jaar getekend.

Westerhof volgt Aad de Mos op die Vitesse de afgelopen twee seizoenen onder zijn hoede had. Vitesse heeft dit donderdag bekendgemaakt.

De 59-jarige Westerhof keert bij Vitesse terug in de Nederlandse eredivisie. De afgelopen jaren was hij actief in Mexico en de Verenigde Staten.

Vertrouwen

"Ik heb vertrouwen in de mensen bij de club met wie ik heb gesproken. Vitesse is een klus die mij erg leuk lijkt om aan te beginnen", aldus Westerhof na zijn aanstelling in Arnhem.

Westerhof wilde na een 'sabbatical' na zijn vertrek bij Willem II begin deze eeuw in principe stoppen als coach. Alleen voor een club in een warm Spaanstalig land zou hij een uitzondering maken.

Mexico

In 2003 vertrok hij naar Mexicaanse Chivas Guadelajara, waar hij vier jaar werkte. Daarna verhuisde hij naar het Amerikaanse filiaal Chivas USA.

Aanvankelijk was hij technisch directeur van dit team uit de Major League Soccer, later ook trainer als opvolger van landgenoot Thomas Rongen.

Nederland

Vorig jaar juni keerde hij bij Necaxa terug in de Mexicaanse competitie, nu kiest hij toch weer voor Nederland.

Westerhof is voormalig gymnastiekleraar en docent aan het CIOS. Na een aantal jaren bij de amateurclub Oranje ging hij als hoofdcoach bij FC Groningen aan de slag.

PSV

In 1992 stapte hij over naar PSV waar hij Bobby Robson opvolgde. De Achterhoeker moest na een moeizaam seizoen, ondermeer in de Champions League, alweer plaats maken voor Aad de Mos.

Als hoofd opleidingen ging hij nog een jaartje door bij PSV. Daarna keerde hij terug naar FC Groningen.

Jong Oranje

Begin 1997 werd hij ontslagen wegens een serie slechte resultaten. Na zijn vertrek in het Oosterpark verving hij bij de KNVB enige tijd de zieke Hans Dorjee als bondscoach van Jong Oranje.

Daarna trad hij als hoofd opleidingen in dienst bij Ajax. Bij de Amsterdamse club maakte hij als interimcoach in 2000 het seizoen af na het ontslag van Jan Wouters.

Daarna vertrok hij naar Willem II, waar hij twee jaar werkte.

Ervaring

Technisch directeur Marc van Hintum roemde de ervaring van Westerhof. "Met hem als nieuw boegbeeld aan het sportieve roer zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Hans is voor Vitesse de ideale kandidaat. Hij is een trainer met zeer veel ervaring en weet precies wat er van hem wordt gevraagd."