AMSTERDAM - Andries Jonker is ook komend seizoen trainer van Willem II. De 45-jarige oefenmeester, die halverwege vorig seizoen de taken overnam van Dennis van Wijk, combineert zijn functie met die van technisch directeur.

Jonker wordt in Tilburg geassisteerd door Alfons Groenendijk, Marcel Valk en keeperstrainer Frank Brugel. Voorzitter Hans Verbunt noemt de keuze voor Jonker een logische. "Het bestuur is tevreden over de resultaten die het afgelopen halfjaar onder zijn leiding zijn geboekt. Het behaalde aantal punten voldeed aan de verwachting en die werden behaald met een aanvallende speelstijl."

Combinatie

De combinatie trainer en technisch directeur is voor Verbunt geen probleem. "Het komt bij meer clubs voor. De technisch directeur werkt hierin nauw samen met de algemeen directeur op het gebied van contractonderhandelingen en stuurt naast de technische staf van het eerste elftal ook de technische staf van het beloftenteam en het vrouwenteam aan."

Groenendijk

De 44-jarige Groenendijk komt over van Ajax, waar hij de laatste twee jaar assistent-trainer was onder Henk ten Cate en Adrie Koster. Daarvoor was hij assistent bij de beloften van Ajax en werkte hij bij Sparta en de amateurs van Katwijk. Als speler kwam Groenendijk uit voor FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht.