ARNHEM - PvdA-raadslid L. Scholten uit Arnhem is opgestapt uit woede over het reddingsplan voor voetbalclub Vitesse en stadion Gelredome. De gemeenteraad van Arnhem ging donderdag in meerderheid akkoord met een totale financiële steun van 29,4 miljoen euro. Vitesse en Gelredome dreigden failliet te gaan.

"De gemeente meet met twee maten", zegt Scholten vrijdag. "Mensen die van de leenbijstand leven, moeten aan tal van eisen voldoen om hun steun van soms 80 of 90 euro te krijgen. Als ze maar iets fout doen, krijgen ze geen krediet.

Vitesse en Gelredome hebben al meerdere keren aangetoond dat ze niet op eigen benen kunnen staan en toch krijgen ze opnieuw een miljoeneninjectie. Dat kan ik niet aan de burger verkopen."

Het Pvda-raadslid nam zijn besluit voor aanvang van de vergadering. In een open brief aan het gemeentebestuur schreef hij te vertrekken als het redddingsplan zou doorgaan. Scholten was vijf jaar raadslid in Arnhem. Hij zat in de raadscommissies sociale kwaliteit van de stad en maatschappelijk welzijn.