LOS ANGELES - Basketbalploeg Los Angeles Lakers heeft zich dinsdagavond in eigen huis teruggeknokt in de titelrace. De formatie van vedette Kobe Bryant versloeg Boston Celtics met 87-81 en verkleinde daarmee de achterstand in de NBA-finale (best-of-seven) tot 1-2.

Bryant was in het duel goed voor 36 punten, maar het was vooral te danken aan het sterke defensieve optreden van zijn ploeggenoten dat LA Lakers de overwinning kon claimen.

Celtics-topscorers Paul Pierce en Kevin Garnett kwamen nauwelijks in het spel voor en tekenden slechts voor respectievelijk zes en dertien punten.

Vujacic

Het was vooral de Sloveen Sasha Vujacic die opviel bij de Lakers. Dat erkende ook Celtics-coach Doc Rivers. "Hij speelde groots", sprak hij over de reserve die 20 punten maakte. "Kobe was fantastisch, maar ik denk dat Vujacic de beslissende factor was."

Zelfvertrouwen

Toch was Boston niet onder de indruk van de nederlaag. De formatie hoopt donderdag zijn derde overwinning in de finale te pakken. "Dit heeft totaal geen invloed op mijn zelfvertrouwen", sprak Celtics-speler Pierce.

"We zijn tevreden dat we niet zo goed basketbalden, maar toch een kans op de zege hadden. We hebben nog steeds het gevoel dat we het sterkste team zijn."

De vierde wedstrijd heeft donderdagavond, lokale tijd, in Los Angeles plaats.