GELSENKIRCHEN/EINDHOVEN - PSV heeft aanvaller Jefferson Farfan verkocht aan Schalke 04. De Duitse club bereikte dinsdag een akkoord met zowel PSV als Farfan.

Algemeen directeur Jan Reker van PSV bevestigde dinsdag dat de Eindhovenaren een akkoord hebben bereikt met Schalke 04. "Het is natuurlijk jammer, hij heeft hier vier fantastische jaren gehad. Maar we wisten dat hij ook de wens had om naar een grote competitie te gaan.''

Farfan had een transfersom van naar verluidt 10 miljoen euro in zijn contract staan waarvoor hij mocht vertrekken. De Duitsers waren volgens Reker bereid dat te betalen.

Prestaties

De 23-jarige Farfan speelde de afgelopen vier jaar voor PSV, waarmee hij ieder seizoen de landstitel won. In de eredivisie maakte de Peruaan 57 doelpunten in 118 wedstrijden.

In de Champions League was Farfan vier keer trefzeker in 34 wedstrijden. De Eindhovenaren strandden in 2005 in de halve finale van het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Andreas Müller

Andreas Müller, manager van Schalke 04, denkt dat Farfan de club uit Gelsenkirchen een flinke impuls kan geven.

"Hij heeft in Nederland en in de Champions League regelmatig zijn kwaliteiten laten zien. Als hij door de medische keuring komt, en daar ga ik vanuit, hebben we een speler vastgelegd die op meerdere posities in de aanval inzetbaar is.''

PSV

PSV dekte zich eerder al in tegen een vertrek van Farfan door de aanvallers Nordin Amrabat en Reimond Manco naar Eindhoven te halen. De Peruaan Manco speelde net als Farfan in zijn vaderland bij Alianza Lima.