BIRMINGHAM - Michaëlla Krajicek is eindelijk van die deprimerende nul af. Na tien opeenvolgende nederlagen in het enkelspel kon de Nederlandse tennisster dinsdag in Birmingham voor het eerst juichen. Ze won in twee sets en met overtuigende cijfers van de Wit-Russische Tatjana Poetsjek: 6-2 6-1.

Krajicek, als achtste geplaatst in Birmingham, had in de eerste ronde een bye en bereikte door haar winst de derde ronde. Daarin treft ze de Belgische Yanina Wickmayer of de Australische Casey Dellacqua.

Roland Garros

Krajicek kende onlangs op Roland Garros nog een grote teleurstelling met haar uitschakeling in de eerste ronde tegen de onbekende Kroatische Sanda Mamic. Ze liet weten al enkele weken een psycholoog te bezoeken omdat haar negatieve reeks het zelfvertrouwen dermate had aangetast.

Ook vertelde ze bezig te zijn met het aantrekken van een nieuwe tenniscoach. Die is er nog niet. Deze week wordt ze in Birmingham begeleid door Rohan Goetzke, de Australische technisch directeur van tennisbond KNLTB en voormalig coach van haar broer Richard.

Olympische Spelen

Maandag bleek ook dat haar vrees de Olympische Spelen te moeten missen ongegrond was. Op basis van haar ranking (53e) heeft ze voldaan aan de eis tot vormbehoud van NOCNSF. Krajicek is in Birmingham begonnen aan haar voorbereiding op het grastoernooi van Wimbledon. Volgende week tennist ze in Rosmalen.