LAUSANNE - "Veruit de mooiste", zei Ruud van Nistelrooij, terugkijkend op de interland van Oranje tegen Italië. Meer dan zestig keer speelde de spits voor Nederland. "Maar deze wedstrijd springt er absoluut uit."

Na de slag van Bern kregen de basisspelers dinsdag voornamelijk rust van bondscoach Marco van Basten. Van Nistelrooij zei een dag eerder "met kippenvel" op het veld te hebben gestaan. "Hier doe je het voor."

De aanvaller van Real Madrid had genoten van het team, zo zei hij. "Het is geweldig hoe we dit samen hebben gedaan. Iedereen was gewoon goed. Dit bedenk je toch niet, 3-0 tegen Italië. We moeten bescheiden blijven, maar dat we dit kunnen, zegt iets wel iets over ons."

Ooijer

Bescheiden blijven was ook iets wat André Ooijer voor ogen stond. "Laten we in de euforie nu niet vergeten dat we met Frankrijk en Roemenië nog twee hele sterke landen treffen.

We wilden goed starten en dat is gelukt. Maar we willen ook naar de volgende ronde en daar zijn we nog niet."

Discussies

Discussies over zijn positie (centrale verdediger tegen Italië, back in de voorbereiding) wilde Ooijer absoluut niet. "Daar zijn we niet mee bezig.

Iedereen is belangrijk en gezamenlijk streven we één doel na. Ik cijfer me weg voor het elftal en deze instelling heeft iedereen in de selectie."

ZIE OOK:

De NU.nl EK-special