MAASTRICHT - MVV heeft een regeling met de voornaamste schuldeisers getroffen. De Maastrichtse club rekent erop dat het beroepscollege licentiezaken van de KNVB vrijdag een licentie voor het volgende seizoen verstrekt. Dat heeft advocaat J. Goumans namens de eerstedivisieclub donderdag laten weten.

MVV heeft een schuldenlast ter grootte van 1,5 miljoen euro. Een aantal schuldeisers heeft ingestemd met een schikkingsvoorstel of vorderingen kwijt gescholden. Een anonieme geldschieter heeft zich garant gesteld voor het resterende deel van het tekort. Het zou hierbij gaan om oud-bestuurslid Leon Melchior, als inwoner van het Belgische Lanaken tegenwoordig vooral in de paardensport (Stal Zangersheide, Jos Lansink) actief. De Nederlandse zakenman wilde donderdagavond geen commentaar geven.

De volgende drie seizoenen is de begroting rond. Eerder deze week gaf het regionale bedrijfsleven een bankgarantie van jaarlijks .000 euro af. Daarmee kan volgens MVV het betaald voetbal in de Limburgse hoofdstad op een gezonde toekomst rekenen.

Hopend op een jawoord

Vorige maand besloot de KNVB om de noodlijdende club geen licentie te verstrekken. MVV ging tegen die beslissing in beroep. Vorige week verleende de voetbalbond de Limburgers een week uitstel om de financiële huishouding op orde te krijgen. Donderdag stuurde de club de gevraagde bewijzen naar Zeist, hopend op een jawoord vrijdag.

Spelers en medewerkers van de club hebben al enkele maanden geen salaris ontvangen. "Twee maanden plus vakantiegeld en premies", rekent woordvoerder John Mutsaers voor. Maar de spelers, van wie sommigen hun vakantie wegens geldgebrek moesten annuleren, zullen MVV niet naar een faillissement leiden. "Het is van belang dat MVV blijft bestaan. Dat geld komt later wel, al hebben sommigen dat heel hard nodig."