AMSTERDAM - Halverwege de wedstrijd Nederland - Italië staat het 2-0, door doelpunten van Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder. Italië kreeg nog geen grote mogelijkheden.

In de beginfase namen de Italianen voorzichtig het initiatief, zonder gevaarlijk te worden. Na een kwartier werd Nederland sterker en was Van Nistelrooij erg dichtbij een doelpunt.

De spits van Real Madrid werd aangespeeld door Dirk Kuijt, passeerde keeper Gianluigi Buffon maar raakte uit balans en kon de bal daarom niet op doel schieten.

Even daarvoor had Luca Toni namens Italië voor het eerst iets laten zien. Zijn kopbal ging ver naast terwijl aanvalspartner Antonio Di Natale helemaal vrij stond.

Vrije trap

Halverwege de eerste helft nam Van der Vaart een vrije trap. Wesley Sneijder schoot in nadat de bal was afgeketst en Van Nistelrooij mikte raak op randje buitenspel: 1-0.

Sneijder

In de 31ste minuut werd het nog mooier voor Oranje. Giovanni van Bronckhorst stoomde op en gaf een diepe voorzet op Dirk Kuijt. De Liverpool-aanvaller kopte de bal voor het doel, waar Sneijder wel raad wist met het buitenkansje: 2-0. Van Nistelrooij had er zelfs een derde bij kunnen prikken voor de rust, maar hij faalde vlak voor de thee oog in oog met Buffon.

Gele kaarten

Gele kaarten waren er in de eerste helft voor Toni (protesteren na eerste doelpunt) en Gianluca Zambrotta (overtreding op Kuijt).

ZIE OOK:

De NU.nl EK-special