BERN - Khalid Boulahrouz speelt maandagavond in Bern op het EK met Nederland tegen Italië. De entree van de verdediger van Sevilla is opvallend, aangezien hij in een eerder stadium nog buiten de selectie was gevallen.

Van Basten haalde Boulahrouz pas weer bij de selectie nadat Ryan Babel tijdens de training de enkelbanden scheurde. Boulahrouz speelde dit seizoen wegens twee slepende liesblessures slechts zes competitieduels met Sevilla.

Di Natale

Boulahrouz moet maandagavond de Italiaanse aanvaller Antonio Di Natale uitschakelen. Dat zei bondscoach Marco van Basten voor het eerste EK-duel met Italië in Bern.

Van Basten gaf op tv bij de NOS aan dat de snelle Di Natale veel naar binnen trekt. "Dat verdient een strakke verdediger. Boulahrouz kan kort dekken en is snel. Wat dat betreft is dit een goede oplossing." André Ooijer en Joris Mathijsen moeten in het centrum afrekenen met centrumspits Luca Toni.

Kuijt en de Jong

Ook Dirk Kuijt en Nigel de Jong maken deel uit van het elftal. Kuijt vervangt de geblesseerde Arjen Robben, De Jong speelt op de plaats van Demy de Zeeuw. De laatstgenoemde speler van AZ kreeg tijdens de voorbereiding nog steeds de voorkeur boven De Jong.

Heitinga

John Heitinga start tegen de verwachting in niet in de basis. Toch heeft hij volgens de coach niet negatief gereageerd op deze beslissing: "Ik heb geen teleurgestelde spelers gezien." Rechtsback Mario Melchiot is nog niet fit genoeg om te spelen. "Ik denk niet dat hij vanavond al kan invallen", zei Van Basten.

Opstelling Italië

De opstelling van Italië kent geen verrassingen. Bondscoach Roberto Donadoni geeft verdediger Christian Panucci de voorkeur boven Fabio Grosso.

Opstelling Nederland

Opstelling Nederland: Van der Sar; Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst; De Jong en Engelaar; Kuijt, Sneijder en Van der Vaart; Van Nistelrooij. Italië: Buffon; Panucci, Barzagli, Materazzi en Zambrotta; Gattuso, Ambrosini, Pirlo en Camoranesi; Toni en Di Natale.

ZIE OOK:

De NU.nl EK-special