LONDEN - Na zijn overwinning op de Tsjech Jan Vacek leek hij goed voorbereid naar Wimbledon te kunnen gaan. Maar het vertrouwen van Richard Krajicek kreeg een dag later toch een flinke deuk. De Nederlander ging donderdag in de derde ronde van Queen's keihard onderuit tegen de Amerikaan Andre Agassi: 1-6 2-6.

Wat 'De Kraai' op het gras van Queen's ook probeerde, 'Amazing Andre' had er een passend antwoord op. Aan het net fungeerde Krajicek als schietschijf. Links en rechts werd de Muiderberger gepasseerd door de Amerikaan, die eerder deze week zijn duizendste wedstrijd speelde. Het duel was amper een kwartier aan de gang of Krajicek stond al met 0-5 achter.

Geen verweer

Nadat de Nederlander de eerste doorgang met 6-1 verloor, bleek al snel dat hij ook in de tweede set geen verweer had tegen de scherpe passing van Agassi. De Amerikaan, op Queen's als tweede gerangschikt, nam een voorsprong van 4-0 en won uiteindelijk met -2. Het duel nam amper 48 minuten in beslag.

De opslag van Krajicek liep niet goed, waardoor hij moeilijk zijn geliefde 'serve and volley' kon spelen. De voormalige Wimbledonkampioen sloeg slechts 46 procent van zijn eerste service in en produceerde maar vier aces. Daar stonden ook nog vijf dubbele fouten tegenover. Agassi sloeg 24 winners met zijn return en benutte vijf van de zes breekpunten. In de volgende ronde stuit de Amerikaan op de Belg Xavier Malisse.

Ook Schalken onderuit

Ook Sjeng Schalken werd in de derde ronde van het grastoernooi op Queen's uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Nederlander verloor in twee sets van de Amerikaan Taylor Dent, die op de plaatsingslijst nummer elf bezet.

Schalken verloor de eerste set in de tiebreak (6-8) en de tweede reeks met 4-6. Het was pas het eerste optreden van de Limburger deze week in Londen. In de eerste ronde kreeg Schalken vrij, in de tweede ronde meldde tegenstander Todd Martin zich geblesseerd af.

Dokic uit toernooi gemept

In het vrouwentoernooi van Wenen zorgde de Argentijnse Suarez voor een grote surprise door de als eerste geplaatste Dokic uit het toernooi te meppen. Suarez won de eerste set in de tiebreak en gaf haar opponente uit Servië-Montenegro in de tweede doorgang geen kans: 6-2.