HILVERSUM - Martin Verkerk tennist donderdagmiddag zijn eerste partij sinds de finale van het Frans Open afgelopen zondag op Roland Garros. De 24-jarige Alphenaar komt in Hilversum in actie voor zijn club Hilverheide in het competitieduel met Groenekan. Verkerk vormt met John van Lottum het koppel in het dubbelspel.

Eigenlijk zou Verkerk dinsdag al spelen in de clubcompetitie, maar de 'runner up' van Roland Garros was toen te moe. Hij had de avond daarvoor lang doorgefeest na zijn huldiging in woonplaats Alphen aan den Rijn. Verkerk speelt de competitie omdat hij contractuele verplichtingen heeft met sponsor Intervaluta. Die lijfde hem een halfjaar geleden voor een stevig geldbedrag in bij Hilverheide.

Het team speelt later deze maand ook nog de play-offs om de landstitel en dan wil de 'runner up' van Roland Garros ook van de partij zijn. "Het is zeker geen goede voorbereiding op Wimbledon", gaf de Alphenaar toe. "Maar ik kom graag mijn woord na."

De tennisser zal vrijdag voor het eerst trainen op gras. Hij speelt in de voorbereiding op Wimbledon het grastoernooi van Rosmalen. "Ik heb niet al te hoge verwachtingen voor Wimbledon, maar ik acht me niet bij voorbaat kansloos om ver te komen. Ook al heb ik nog nooit een wedstrijd getennist op gras, ik denk wel dat mijn spel er geschikt voor is."