BERN - Arjen Robben staat door zijn liesblessure vermoedelijk een week langs de kant. Dat zei bondscoach Marco van Basten, na de training van het Nederlands elftal zondagavond in Bern.

"De prognose is zeven dagen", aldus Van Basten. Dat zou betekenen dat Robben ook de tweede wedstrijd van Oranje, vrijdag tegen Frankrijk, mist. De aanvaller van Madrid raakte zaterdag geblesseerd aan zijn lies.

Oranje opent het EK maandag in Bern met een wedstrijd tegen Italië. Robben trainde zondag wel, maar beperkte zich tot wat loopwerk.

Groot gemis

Van Basten noemde het wegvallen van Robben een groot gemis. "In de laatste oefenduels heeft hij een goede indruk gemaakt. Hij is in vorm. Aan de andere kant hebben we het laatste jaar heel vaak zonder Robben gespeeld en ook steeds goede resultaten geboekt."

De bondscoach sloot niet uit dat Robin van Persie tegen Italië in de basis staat. Eerder had hij nog gezegd dat het duel voor de van een dijbeenblessure herstelde speler te vroeg kwam. "Maar hij zit er inmiddels wel dichtbij", verklaarde de bondscoach.

Moeilijk

"Hij wordt moeilijk", zo blikte Van Basten vooruit op de confrontatie met de wereldkampioen. "Om deze groep te overleven moeten we heel goed presteren. Maar we gaan er voor. Ook wij hebben veel kwaliteit."