BERN - Alle spelers van de Italiaanse selectie zijn een dag voor de ontmoeting op de Europese titelstrijd met Nederland fit genoeg om te spelen.

Dat zei zondag bondscoach Roberto Donadoni, na de laatste training van zijn formatie in het stadion van Bern.

Lichte twijfels waren er aanvankelijk nog over de inzetbaarheid van Christian Panucci. "Hij heeft de laatste paar dagen wat problemen gehad", zei Donadoni, "maar die zijn voorbij. Datzelfde geldt voor de andere spelers die licht aangeslagen waren."

Vriend

Donadoni, vriend en oud-ploeggenoot (bij AC Milan) van de Nederlandse bondscoach Marco van Basten, vindt niet dat Italië de favoriet is.

"In de kwalificatie heeft Nederland laten zien over technisch zeer goede spelers te beschikken. Het zal voor ons zeker niet gemakkelijk worden."

Dertig jaar

Dat de Italianen al dertig jaar (WK 1978) niet meer van Oranje hebben verloren betekent volgens Donadoni weinig.

"Die statistieken zijn leuk voor ons, maar het zegt helemaal niets over de wedstrijd die komen gaat. Ik ben er niet gerust op. Met Nederland treffen we een zeer sterke tegenstander. Het kan alle kanten op."

Robben

De Italiaanse bondscoach ziet de blessure van Arjen Robben niet als een voordeel voor Italië. Hij verwacht dat Van Basten ook zonder Robben een goed team kan formeren.

"Natuurlijk is Robben een goede voetballer", stelde Donadoni zondag na de laatste training van zijn selectie voor het duel met het Nederlands elftal.

"Maar Van Basten heeft de beschikking over veel goede spelers. De vervanger van Robben zal bovendien heel erg gemotiveerd zijn. Misschien maakt dat het Nederlands elftal nog wel sterker."

ZIE OOK:

De NU.nl EK-special