MILAAN - AC Milan heeft van Chelsea toestemming gekregen om met Didier Drogba te praten over een transfer naar Italië. Dat zei vice-voorzitter Adriano Galliani zondag in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

AC Milan hoopt ook Andrei Sjevtsjenko over te nemen van de Engelse club, maar Chelsea wil de spits uit Oekraïne niet kwijt. "Helaas kregen we het antwoord dat we al vreesden", aldus Galliani.

Sjevtsjenko was eerder zeven seizoenen zeer succesvol in Milaan. In 2006 vertrok de spits voor bijna 50 miljoen euro naar Chelsea.

Eto'o

Behalve met Drogba is AC Milan ook in gesprek met Samuel Eto'o. De spits van FC Barcelona zou volgens Galliani een overstap naar Italië wel zien zitten.

Ook een aantal Engelse clubs zitten achter de handtekening van Eto'o aan, verklaarde de Milanees in de Italiaanse sportkrant. Een poging om Emmanuel Adebayor los te weken bij Arsenal is op niets uitgelopen.

AC Milan heeft een slecht seizoen achter de rug, waarin de ploeg van trainer Carlo Ancelotti een ticket voor de Champions League miste. De zevenvoudig winnaar van de belangrijkste Europese beker is daarom komend jaar veroordeeld tot de UEFA Cup.