LAUSANNE - Het is onzeker of Mario Melchiot maandagavond met het Nederlands elftal tegen Italië kan voetballen.

De rechtsback kreeg vrijdag opnieuw last in de liesstreek. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het schaambeen van de international geïrriteerd is.

Training

Melchiot ontbrak zaterdag op de training van het Nederlands elftal. De medische staf van het Nederlands elftal verwacht dat de verdediger zondagavond in Bern wel aan de afsluitende training voor het eerste duel op het EK met Italië kan deelnemen.

Van Basten moet daarna beslissen of hij risico met Melchiot wil nemen.

Liesblessure

De rechtsback arriveerde drie weken geleden met een liesblessure in het trainingskamp van Oranje. Hij liep de kwetsuur 26 april op tijdens de thuiswedstrijd van Wigan Athletic tegen Reading (0-0) en werd pas fit verklaard één dag voordat bondscoach Van Basten zijn definitieve EK-selectie moest inleveren.

De bondscoach gunde Melchiot nog rust tijdens de oefenwedstrijden tegen Oekraïne (3-0) en Denemarken (1-1).

De rechtsback maakte in de laatste oefeninterland met Wales (2-0) echter zo'n goede indruk dat hij zich kandidaat voor een basisplaats stelde.

Een woordvoerder van de KNVB vertelde dat Melchiot geen last meer heeft van zijn laatste blessure. "Dit zijn andere klachten", zei hij. "Maar die kunnen natuurlijk ontstaan zijn omdat hij zijn oude blessure wilde ontlasten."

ZIE OOK:

De NU.nl EK-special