BERLIJN - De Duitse regering heeft Leo Beenhakker vrijdag alle lof toegezwaaid voor de manier waarop de bondscoach van Polen is omgegaan met haatzaaiende berichten in de Poolse media over de komende EK-wedstrijd tegen Duitsland (zondag).

"Beenhakker heeft de juiste woorden gesproken in deze kwestie", zei een regeringswoordvoerder. "Miljoenen voetbalvrienden in beiden landen hebben zijn prachtige sportieve gebaar dankbaar aanvaard."

Fotomontage

Beenhakker wond zich woensdag stevig op over een brutale fotomontage in een Poolse boulevardkrant. Daarop houdt de geboren Rotterdammer de hoofden vast van de Duitse bondscoach Joachim Löw en aanvoerder Michael Ballack.

De kop luidde: 'Leo, bezorg ons deze hoofden'. Beenhakker kon geen enkel begrip opbrengen voor de grappig bedoelde publicatie. Ook de UEFA uitte forse kritiek op het Poolse tabloid.

Excuses

De bondscoach van Polen bood een dag later namens zijn ploeg zijn welgemeende excuses aan de Duitse bevolking aan. Ook nam Don Leo in duidelijke taal afstand van deze "smerige en ziekelijke " vorm van journalistiek.

ZIE OOK:

De NU.nl EK-special